Vineri, 16 December 2016 10:01

Premiere Reporter și Blogger European și lansare benzi desenate despre fonduri europene

În data de 15 decembrie a.c., Reprezentanța Comisiei Europene în România a premiat câștigătorii concursului Reporter și Blogger European și a fost lansată prima bandă desenată despre fonduri europene - “Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe” .

Patanii Povete proiecte indraznete

Juriul concursului a fost format din Ioana Avădani (directorul Centrului pentru Jurnalism Independent), Mihai Rădulescu (TVR), Victor Kapra (blogger), Bianca Toma (expert din partea DC Communication SRL – contractor al Reprezentanței Comisiei Europene pentru acest concurs) și Răzvan Szabo (din partea Reprezentanței Comisiei Europene).

 Câștigătorii și mențiunile speciale din cadrul categoriilor concursului Reporter și Blogger European – ediția 2016 sunt:

  • Categoria 1) presă audio: Maria Pătrașcu-Cornaciu – Radio România Antena Satelor
  • Categoria 3) presă scrisă și online: Doru Pop – Adevărul
  • Categoria 4) opinie/editorial: Robert Lupițu – Calea Europeană
  • Categoria 5) reportaj/anchetă/interviu: Dan Lungu – Radio Reîntregirea, News.ro
  • Categoria 6) blog: Irina Bartolomeu - irina.bartolomeu.ro

 Menţiuni speciale:

Mădălin Necșuțu– opinie/editorial, Teodora Rusu Baciu și Constantin Pescaru - reportaj/anchetă/interviu și  Tiberiu Cazacioc - blog.

Reporter si blogger european

Ideea concursului a fost deschiderea către inițiative și prezentarea etapelor de implementare a proiectelor cu finanțare europeană, respectiv creșterea și menținerea încrederii publicului și a mass-mediei.

Doamna Angela Cristea – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a menționat dificultatea menținerii încrederii în accesarea fondurilor europene și derularea proiectelor cu finanțare din acestea, dată fiind prezentarea deseori negativă a ceea ce nu merge bine.

Printre oamenii din spatele proiectelor prezentate în primul număr al benzii desenate “Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe” s-au numărat Marton Balogh – Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Manuela Iftimoaei – ADV România și Olimpia Oprea – Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Este important să experimentăm o gamă largă de situații, să avem experiențe diferite în situații diferite, să ne punem și în locul celuilalt. La fel de important este echipa de specialiști. Perioada 2007-2013 însemnă mii de lecții învățate, învățăm atât din succes cât și din erori” a declarat Marton Balogh.

 Manuela Iftimoaie a subliniat că: „Este necesar ca beneficiarii și cei care accesează fonduri europene să facă echipă și să comunice cu reprezentanții Autorităților de Management” 

„Implementarea eficientă şi mai ales reuşita proiectelor de succes implică sacrificii şi dedicare” a declarat doamna Olimpia Oprea.

Dacă aveţi sau ştiţi despre proiecte cu finanţare europeană care pot deveni model pentru alţii şi lecţii învăţate din implementarea proiectelor,  până pe 31 martie 2017, autorii benzii desenate “Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe” aşteaptă propunerile voastre la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Calendar

Martie 2017
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31