Acces membrilor CNC

Autentificare

Click pe imagine pentru a citi newsletterul.

header ianuarie 2017 news

Pentru vizionare click pe link-ul de mai jos:

http://eepurl.com/cvvRRL

Din cuprins:

 • Legislaţia pentru lanţul scurt alimentar în dezbatere publică;
 • Noi sesiuni pentru depunerea de proiecte;
 • Prelungire sesiune depunere proiecte sM 4.2 - Schema de ajutor de stat GBER;
 • Selecţia şi verificarea contestaţiilor pentru proiecte  PNDR 2014-2020;
 • Modificări privind formularele de plată pentru sM 6.1 și sM 6.3.

English version - click here: http://eepurl.com/cvyMhX

În data de 15 decembrie a.c., Reprezentanța Comisiei Europene în România a premiat câștigătorii concursului Reporter și Blogger European și a fost lansată prima bandă desenată despre fonduri europene - “Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe” .

Patanii Povete proiecte indraznete

Juriul concursului a fost format din Ioana Avădani (directorul Centrului pentru Jurnalism Independent), Mihai Rădulescu (TVR), Victor Kapra (blogger), Bianca Toma (expert din partea DC Communication SRL – contractor al Reprezentanței Comisiei Europene pentru acest concurs) și Răzvan Szabo (din partea Reprezentanței Comisiei Europene).

 Câștigătorii și mențiunile speciale din cadrul categoriilor concursului Reporter și Blogger European – ediția 2016 sunt:

 • Categoria 1) presă audio: Maria Pătrașcu-Cornaciu – Radio România Antena Satelor
 • Categoria 3) presă scrisă și online: Doru Pop – Adevărul
 • Categoria 4) opinie/editorial: Robert Lupițu – Calea Europeană
 • Categoria 5) reportaj/anchetă/interviu: Dan Lungu – Radio Reîntregirea, News.ro
 • Categoria 6) blog: Irina Bartolomeu - irina.bartolomeu.ro

 Menţiuni speciale:

Mădălin Necșuțu– opinie/editorial, Teodora Rusu Baciu și Constantin Pescaru - reportaj/anchetă/interviu și  Tiberiu Cazacioc - blog.

Reporter si blogger european

Ideea concursului a fost deschiderea către inițiative și prezentarea etapelor de implementare a proiectelor cu finanțare europeană, respectiv creșterea și menținerea încrederii publicului și a mass-mediei.

Doamna Angela Cristea – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a menționat dificultatea menținerii încrederii în accesarea fondurilor europene și derularea proiectelor cu finanțare din acestea, dată fiind prezentarea deseori negativă a ceea ce nu merge bine.

Printre oamenii din spatele proiectelor prezentate în primul număr al benzii desenate “Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe” s-au numărat Marton Balogh – Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Manuela Iftimoaei – ADV România și Olimpia Oprea – Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Este important să experimentăm o gamă largă de situații, să avem experiențe diferite în situații diferite, să ne punem și în locul celuilalt. La fel de important este echipa de specialiști. Perioada 2007-2013 însemnă mii de lecții învățate, învățăm atât din succes cât și din erori” a declarat Marton Balogh.

 Manuela Iftimoaie a subliniat că: „Este necesar ca beneficiarii și cei care accesează fonduri europene să facă echipă și să comunice cu reprezentanții Autorităților de Management” 

„Implementarea eficientă şi mai ales reuşita proiectelor de succes implică sacrificii şi dedicare” a declarat doamna Olimpia Oprea.

Dacă aveţi sau ştiţi despre proiecte cu finanţare europeană care pot deveni model pentru alţii şi lecţii învăţate din implementarea proiectelor,  până pe 31 martie 2017, autorii benzii desenate “Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe” aşteaptă propunerile voastre la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Click pe imagine pentru a citi newsletterul.

pei agri decembrie 2016

 • În perioada 15.12.2016 – 28.02.2017 se deschide cea de-a treia sesiune continuă de depunere a Cererilor de Finanţare pentru submăsura 4.1.
 • În perioada 15.12.2016 – 15.05.2017 se deschide prima sesiune continuă de depunere a Cererilor de Finanţare pentru submăsura 6.5.
 • În perioada 16.12.2016 – 28.02.2017 se deschide cea de-a doua sesiune continuă de depunere a Cererilor de Finanţare pentru submăsura 16.4/ 16.4a

Detalii: afir.info

Submăsura 16.4 și Submăsura 16.4a  - Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este cooperarea dintre actori în sectorul agro-alimentar, inclusiv din sectorul pomicol, pentru a comercializa produsele din lanțurile scurte de aprovizionare și a facilita utilizarea metodelor inovatoare de comercializare a produselor şi atragerea unor categorii noi de consumatori.

Detalii: http://portal.apdrp.ro/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_sm_16_4_si_16_4a_sprijin_pentru_cooperare_agricola_si_pomicola

Submăsura 6.5 - Schema pentru micii fermieri

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de sprijinire a micilor fermieri care au participat la schema de mici fermieri din Pilonul 1 (plăţi directe către fermieri) pentru cel puţin un an şi care se angajează să transfere definitiv altui fermier întreaga lor exploataţie şi drepturile de plată corespunzătoare.

Detalii: http://portal.apdrp.ro/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_sm_6_5_schema_pentru_micii_fermieri

Submăsura 4.1 - Investiții în exploatații agricole

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii și asocieri de ferme mici și medii) și îmbunătățirea calității activelor fixe.

Detalii: http://portal.apdrp.ro/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_sm_4_1_exploatatii_agricole

Reprezentanții Unității de Sprijin a Rețelei Naționale Rurale din România au participat în data de 1 decembrie a.c., la Bruxelles – Belgia, la cea de-a treia Adunare Generală a Rețelelor Naționale Rurale.

Evenimentul, organizat de Comisia Europeană, a avut ca obiective:

 • analiza activitătilor Reţelelor Rurale Europene;
 • efectuarea unui bilanţ cu privire la activitătile Reţelelor Rurale Europene în contextul cadrului strategic de organizare;
 • analiza rezultatelor de la Conferința din Cork- Irlanda și Reuniunea Rețelelor privind Inovarea și integrarea acestora în activitatea rețelelor Rurale;
 • propuneri pentru activităţile prioritare ale Reţelelor Naţionale Rurale în 2017.

Rețelele Rurale Naționale prin instrumentele și metodele de comunicare  trebuie să identifice părțile interesate și să sprijine implicarea activă a comunităților rurale în procesul de dezvoltare rurală.

În acest sens, rețelele rurale împreună cu Rețeaua Europeană pentru Dezvoltare Rurală  vor dezbate în viitoarele evenimente următoarele teme de interes:

 • Digitalizare și utilizarea TIC în mediul rural;
 • Specializare Smart;
 • Investiții în modernizarea fermelor ex. mașini agricole, clădiri agricole; energia din surse regenerabile, proiecte de gestionare durabilă;
 • Investițiile tinerilor agricultori;
 • Afacerile rurale și crearea de locuri de muncă;
 • Economie cu emisii scăzute de carbon și schimbările climatice;
 • Schimb de experiență între rețelelor;
 • CLLD and TNC.

Mai multe informații legate de eveniment pot fi accesate la următoarea adresă:

https://enrd.ec.europa.eu/en-rd-events-and-meetings/3rd-rural-networks-assembly-meeting-20161201_en

Pentru vizionare newsletter click pe link-ul de mai jos:
http://eepurl.com/cqUut5

Din cuprins:

 • MINISTERUL AGRICULTURII la Târgul INDAGRA;
 • Bani elvețieni pentru modernizarea stânelor românești;
 • Programul pentru şcoli;
 • MADR prelungește sesiunea de depunere a proiectelor pentru submăsura 6.3;
 • Actualizarea Registrului Național al Produselor Tradiționale;
 • Costuri standard și contribuția în natură aplicabile submăsurii 4.1a;
 • RNDR în sprijinul dumneavoastră;
 • Prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite în linie dreaptă

English version - click here: http://eepurl.com/cq98yz

 

Calendar

Ianuarie 2017
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31